dinsdag 14 april 2015

A rainy day in Bellevue

Groenland
Een lange vlucht vandaag, ruim 10 uur in de lucht. Films kijken en het ingebouwde entertainmentsysteem met touchscreen uitproberen. Onderweg vooral onder de indruk van het uitzicht over Groenland. Eindeloze hoeveelheden sneeuw, ijs en gletsjers. In de omgeving van Seattle beboste bergen en meren. Na de landing een enigszins verbijsterde blik op het gezicht van de grensbewaker na mijn antwoord op zijn vraag voor welk bedrijf ik werkte. Wat moet een Amerikaan met het voor hem onbegrijpelijke antwoord `Stichting CVO-AV`? Maar ik mocht door. Na alle verhalen over strenge controle viel het allemaal wel mee.
Met een stoere bus naar het hotel met eigenlijk maar één uitdagende taak: wakker blijven tot het diner! In de stromende regen de oever van Lake Washington opgezocht en wat foto`s gemaakt van de baai en de afgemeerde jachten.





In de Bellevue Square Mall de eerste nieuwe ICT ideeën opgedaan in de Microsoft Store. De HP Sprout is een PC met een ingebouwde kruising tussen een documentcamera en een projector. De projector projecteert het scherm van de computer op een wit vlak voor het scherm. Je kunt vervolgens met je vingers de computer besturen door het geprojecteerde beeld aan te raken. Omgekeerd kan je op het witte vlak voorwerpen neerleggen waar vervolgens 3D foto's van worden gemaakt. De gefotografeerde objecten kan je op de computer van alle kanten bekijken. Wederom door te sturen door met je vingers over het witte vlak te bewegen. Allemaal technieken die los allemaal wel bestaan maar ik zag ze nu voor het eerst geïntegreerd in één apparaat. Of de Sprout in Europa te koop is wist de verkoopster niet.
Tot slot staan kijken naar de Osmo waarmee je met een iPad iets vergelijkbaars kan doen.



HP Sprout

Geen opmerkingen:

Een reactie posten